Laden Evenementen

Breukvlakken Biografieën Project Perdu

Seizoen 2023 – 2024

Bijeenkomst donderdag 14 december 2023:

De Stichting Breukvlakken, i.s.m. de Stichting Psychoanalyse en Cultuur, organiseert op 14 december 2023 de tweede avond in het nieuwe seizoen van de succesvolle reeks DE BIOGRAFIE IN PSYCHOANALYSE.

In Literair Theater Perdu in Amsterdam zal vanaf 20 uur Karin Amatmoekrim spreken over haar biografie Anil Ramdas, in wat voor land leef ik eigenlijk, onmogelijk kosmopoliet (Uitgeverij Prometheus, 2023).

Schrijfster Karin Amatmoekrim promoveerde op deze bijzondere biografie over de bijzondere Anil Ramdas, veelgeroemd essayist en televisiemaker, die als slot van een destructieve neergang in werk en als persoon, een eind aan zijn leven maakte. Amatmoekrim: “Men kwam unaniem tot de conclusie dat zijn zelfgekozen dood voortkwam uit zijn ontworteling, het verdriet van de immigrant. Ik meende zelf ook nog andere dingen te zien. Wat ik wilde was via de lens van zijn werk naar het veranderende Nederland kijken”. (Trouw, 2023). Via de lens van zijn werk, zo heeft de biografe het leven van Anil Ramdas beschreven. Ze wilde uitdrukkelijk niet psychologiseren. Een open doel voor psychoanalytica Martine Groen, zou je zeggen. Of niet? Moderator is Maaike Meijer.

 

Waar:
Literair Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam

logo-perdu

Hoe laat:
Inloop vanaf 19.30
Presentaties en nagesprek van 20:00 tot 22.00

Kaartverkoop voor aanwezigheid of livestream:
Stichting Perdu

Entree:
Live € 12,50 en Stream € 8,00

De biografie van Karin Amatmoekrim, In wat voor land leef ik eigenlijk? Anil Ramdas, onmogelijk kosmopoliet (Prometheus, 2023) is deze avond te koop à € 39,99. De biografe zal signeren.

 

Biografieën Project in Perdu

Wat:
Een jaarlijks terugkerende serie avonden over biografieën, de corebusiness van de psychoanalyse.

Wat kunt u verwachten:
Tijdens de avonden wordt een biografie gepresenteerd door de schrijver/ster, een psychoanalytische voordracht over de biografie of de geportretteerde gehouden waarna biograaf en psychoanalyticus met elkaar in gesprek gaan.

Download de FLYER met het uitgebreide overzicht van de gehele serie hier.

 

Seizoen 2023 – 2024

 • 19 oktober 2023
  Biograaf Jutta Chorus over Alma’s dochters. 5 levens in de schaduw.
 • 14 december 2023
  Biograaf Karin Amatmoekrim over het leven en werk van Anil Ramdas
 • 15 februari 2024
  Biograaf Mieke Tillema over Ida Simons. Pianiste, schrijfster, overlevende.
 • 11 april 2024
  Biograaf Annette Portegies over Maurice Gilliams 1900-1982.

 

 

Deze serie wordt georganiseerd door de Stichting Breukvlakken in samenwerking met de Stichting Psychoanalyse en Cultuur.

logo stichting psychoanalyse en cultuur

 

 

Deel dit bericht, kies je platform!