Laden Evenementen

Het werk aan Fidelio bezorgde Beethoven hoofdbrekens. Maar wat geeft dit stuk ons te denken?

Breukvlakken en De Nationale Opera duiken samen in Beethovens grootse bevrijdingsopera, op dit moment te zien bij Nationale Opera & Ballet. Welke thema’s snijdt de opera aan en wat gebeurt er als we met een psychoanalytische blik naar het werk kijken?

Het libretto vertelt het verhaal over een vrouw die tot het uiterste gaat om haar man uit een onderaardse gevangenis te bevrijden. De verknoping van thema’s als liefde, trouw en bevrijding biedt al ruimschoots stof tot denken, maar regisseur Andriy Zholdak boort in zijn fascinerende enscenering andere lagen aan. Met een overvloed aan associatieve beelden wordt Fidelio in zijn handen een trip door een onderwereld vol droombeelden – misschien wel sterker ingegeven door Beethovens muziek dan door het libretto.

Luc Joosten (dramaturg van de voorstelling) en Marc de Kesel (bijzonder hoogleraar theologie, mystiek & moderniteit aan de Radboud Universiteit) belichten verschillende kanten van Fidelio en gaan in gesprek met elkaar én het publiek.

Het is mogelijk om meteen na afloop van het programma een luxe broodje te eten bij Perdu. U kunt dit alleen vooraf bestellen, via deze pagina.
 
Het programma vindt plaats voorafgaand aan de matinee-uitvoering van Fidelio in Nationale Opera & Ballet, op vijf minuten loopafstand van Perdu. Wie het programma in Perdu en de uitvoering van de opera wil combineren, heeft een uur de tijd voor lunch.

 

Waar:

Literair Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam

logo-perdu

 

Hoe laat:

Het symposium begint om 11 uur

 

Kaartverkoop voor aanwezigheid of livestream:

Stichting Perdu

Ook kaartverkoop aan de zaal!

 

Prijzen:

  • Regulier en livestream €13,50, inclusief lunch €25

 

Foto bovenaan: Monika Rittershaus

Deel dit bericht, kies je platform!