Laden Evenementen

Breukvlakken Biografieën Project Perdu

Seizoen 2021 – 2022: in het teken van mannelijkheid

Bijeenkomst donderdag 12 mei 2022:

De Stichting Breukvlakken, i.s.m. de Stichting Psychoanalyse en Cultuur, organiseert op 12 mei 2022 de vierde avond in het nieuwe seizoen van de succesvolle reeks DE BIOGRAFIE IN PSYCHOANALYSE.

In Literair Theater Perdu in Amsterdam zal vanaf 20 uur Christien Brinkgreve spreken over haar biografie van Herman Hertzberger (1932), De ruimte van Herman Hertzberger (Uitgeverij Atlas Contact, 2021).

Herman Hertzberger is een van de belangrijkste Nederlandse architecten. Tot zijn bekendste gebouwen behoren Centraal Beheer in Apeldoorn, TivoliVredenburg in Utrecht, het Chassé Theater in Breda, het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag, internationale projecten zoals wooncomplexen in Duitsland en Japan en zijn vele scholen in binnen- en buitenland.

Hertzberger richt zich op wat mensen nodig hebben: naast geborgenheid ook uitzicht, naast een eigen plek ook het gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Hij wil als architect de ruimtelijke condities scheppen voor samenleven. In zijn biografie maken we kennis met zijn achtergrond, de buurt waarin hij opgroeide, de personen die hem gevoed en gevormd hebben.

Schrijvers en psychoanalytici ontmoeten elkaar in Perdu in hun liefde voor de biografie. Ze gaan met elkaar in gesprek en zoeken naar sporen uit het verleden in het heden. Werkwijze, uitgangspunten en overeenkomsten komen aan de orde. Verschillen worden niet geschuwd.

Van 20:00 tot 21:30 wordt de biografie van Herman Hertzberger besproken door biograaf Christien Brinkgreve, psychoanalytica Martine Groen reageert daarop. Met moderator Annelies van Hees worden de nieuwe inzichten geanalyseerd.

 

Waar:
Literair Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam

logo-perdu

Hoe laat:
Inloop vanaf 19.30
Presentaties en nagesprek van 20:00 tot 21.30

Kaartverkoop voor aanwezigheid of livestream:
Stichting Perdu

 

 

Biografieën Project in Perdu

Wat:
Een jaarlijks terugkerende serie avonden over biografieën, de corebusiness van de psychoanalyse.

Thema:
Het thema wordt ieder jaar opnieuw bepaald en sluit aan bij het jaarthema van Breukvlakken. Het seizoen 2021 – 2022 staat in het teken van mannelijkheid.

Wat kunt u verwachten:
Tijdens de avonden wordt een biografie gepresenteerd door de schrijver/ster, een psychoanalytische voordracht over de biografie of de geportretteerde gehouden waarna biograaf en psychoanalyticus met elkaar in gesprek gaan.

Download de FLYER met het uitgebreide overzicht van de gehele serie hier.

 

Seizoen 2021 – 2022

 • 7 oktober 2021
  Biograaf Koen Hilberdink over het leven van Johan Polak
 • 25 november 2021
  Biograaf Rudi Wester over Jef Last
 • 29 maart 2022
  Biograaf Kees van ‘t Hof over Jan Eijkelboom
 • 12 mei 2022
  Biograaf Christien Brinkgreve over Herman Hertzberger

 

 

Deze serie wordt georganiseerd door de Stichting Breukvlakken in samenwerking met de Stichting Psychoanalyse en Cultuur.

logo stichting psychoanalyse en cultuur

Foto: Bert Verhoeff / Anefo (Nationaal Archief)

 

 

 

Deel dit bericht, kies je platform!