Laden Evenementen

Breukvlakken Biografieën Project Perdu

Thema 2019 – 2020: de TIJDSGEEST duiden

Bijeenkomst dinsdagavond 11 februari 2020:
Biografe Elsbeth Etty, emeritus hoogleraar Maaike Meijer en psychoanalytisch psychotherapeut Greet Kuipers over het leven van Willem Wilmink. 

Schrijvers en analytici ontmoeten elkaar in Perdu in hun liefde voor de biografie. Ze gaan met elkaar in gesprek op zoek naar sporen uit het verleden in het heden. Werkwijze, uitgangspunten en overeenkomsten komen aan de orde. Verschillen worden niet geschuwd.

Dinsdagavond 11 februari 2020 staat de biografie van Willem Wilmink centraal in de vierdelige serie avonden de Biografie in Psychoanalyse. Via gesprek, column, film en discussie worden in deze serie vier levensverhalen onder de loep genomen. Elsbeth Etty zal spreken over het moeizame leven van Wilmink. Zulke prachtige teksten en toch duurt het zo lang voor er erkenning komt. Wilmink was een figuur apart. Kun je dat toeschrijven aan het bombardement van het huis waar hij in de oorlog als vierjarige in de schuilkelder overleefde met zijn ouders? Zijn vader was zijn beste vriend, maar heeft dat Willem niet hevig gestoord in zijn ontwikkeling? Waar is zijn moeder in zijn gevoelsleven? En erger nog: wat voor moeder leefde er in zijn gemoed? Hij blijft tot het einde van zijn leven zowel kind als man.

Psychotherapeut Greet Kuipers licht een tipje van de sluier op met haar gesproken psychoanalytische column over de literaire figuur Wilmink. Emeritus hoogleraar Maaike Meijer interviewt vervolgens Etty en Kuipers.

Waar:
Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam

logo-perdu

Hoe laat:
Inloop vanaf 19.30
Programma van 20:00 tot 21.30

Kaartverkoop: Stichting Perdu

 

Video Registratie

Bekijk deze bijeenkomst op videokanaal Parmando24Culture.

 

Wat:
Een jaarlijks terugkerende serie avonden over biografieën, de corebusiness van de psychoanalyse.

Thema:
Het thema wordt ieder jaar opnieuw bepaald en sluit aan bij het jaarthema van Breukvlakken. Voor 2019 – 2020 is dat de TIJDSGEEST duiden.

Wat kunt u verwachten:
Tijdens de avonden wordt een biografie gepresenteerd door de schrijver/ster, een psychoanalytische voordracht over de biografie of de geportretteerde gehouden en de biograaf wordt geïnterviewd. Er worden muziek/filmfragmenten en of relevante lichtbeelden vertoond.

 

Biografieën Project in Perdu / Seizoen 2019 – 2020

 

Deze serie wordt georganiseerd door de Stichting Breukvlakken in samenwerking met de Stichting Psychoanalyse en Cultuur.

logo stichting psychoanalyse en cultuur

 

 

 

 

Deel dit bericht, kies je platform!