Laden Evenementen

De nieuwe opera Innocence vertelt een actueel verhaal over schuld, vergiffenis en een gevoel van ‘levenslang’ door traumatische gebeurtenissen, in dit geval een ‘school shooting’. De opera gaat de grote levensvragen niet uit de weg. Ze laat zien hoe groot de greep van schuld op een mensenleven kan zijn. En waarom onschuld voor iedereen een ongrijpbaar ding is.

De Stichting Breukvlakken kijkt vanuit psychoanalytisch perspectief naar maatschappelijke thema’s en tracht deze te duiden en inzichtelijk te maken.

De Nationale Opera en Stichting Breukvlakken gaan met elkaar de uitdaging aan om greep te krijgen op ‘Innocence’ in een gesprek afgewisseld met video-fragmenten.

Met medewerking van Prof. Marc de Kesel, bijzonder hoogleraar ‘Theologie, mystiek & moderniteit’ aan de Radboud Universiteit, Rolien van Mechelen-de Goede, klinisch psycholoog, psychotherapeut en psychoanalytica en Aleksi Barrière, co-librettist van ‘Innocence’ en dramaturg.

De Nationale Opera presenteert ‘Innocence’ van 7 tot en met 22 oktober in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Het is het meest recente werk van de Finse componist Kaija Saariaho. De tekst is van de hand van de Finse bestsellerauteur Sofi Oksanen en dramaturg Aleksi Barrière, specialist op het gebied van nieuw muziektheater en meertalige dramaturgie.

www.operaballet.nl

Waar:
Literair Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam

logo-perdu

Wanneer:
Zondagmiddag 15 oktober 2023, van 14.00 tot 16.00 uur

Kaartverkoop:
Stichting Perdu

Toegangsprijs: €12,50

 

 

NOB logo

 

 

 

 

 

 

Foto bovenaan: Alexander Grey

 

Deel dit bericht, kies je platform!