Laden Evenementen

Ter ere van uitreiking Freudpenning aan Mark Solms

De Freudpenning wordt op 30 juni, tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd symposium, uitgereikt aan Mark Solms, psychoanalyticus en neurowetenschapper, omdat hij zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van het psychoanalytische gedachtegoed door bij een breed publiek belangstelling te wekken voor het maatschappelijk, cultureel en wetenschappelijk denken en werken.

LUISTEREN 2 MOVING SILENT VOICES

Het symposium biedt een unieke gelegenheid om te laten zien hoe het psychoanalytische denken, wetenschap, kunst en cultuur met elkaar verbonden zijn.

Solms als wetenschapper en begenadigd docent geeft een toegankelijke presentatie waarin hij de verschillende onderdelen van het symposium op bijzondere wijze met elkaar verbindt. Zo wordt duidelijk hoe de dansvoorstelling Light in Darkness van het professionele balletgezelschap van Igone de Jongh The United Ukrainian Ballet Company en de theatervoorstelling Mahler, een Lied van Verlangen naadloos aansluiten bij het bij uitstek voor therapeuten zo belangrijke thema LUISTEREN. Marcel Schmeets, spreekt in reactie op Mark Solms over psychoanalytisch luisteren, stemmen, betekenis geven en het ontstaan van het subject.

Zie de flyer voor het volledige programma.

 

Vrijdag 30 juni 2023

Symposium
13:30 uur tot 16:30 uur

Uitreiking Freudpenning
16:30 tot 17 uur

Receptie
17 uur

– voor dinertips zie de Flyer

Theatervoorstelling Mahler 11, het lied van verlangen
20:00 uur tot 21:30 uur

Q & A
21:30 tot 22 uur

 

FLYER MET HET COMPLETE PROGRAMMA-OVERZICHT

Download de flyer hier!

 

Plaats: KNAW
Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

AANMELDEN

  1. Stuur een mail aan Mw. Ina Wolff via: info@nvpp.nl waarin u zich aanmeldt voor het SYMPOSIUM en de THEATERVOORSTELLING met naam, adres en e-mailadres. Laat bovendien weten of u wilt reserveren voor een diner in het Trippenhuis. (LET op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.)
  2. Maak € 75,00 over voor het SYMPOSIUM en de THEATERVOORSTELLING op: IBAN: NL55 ABNA 0501 4925 77 t.n.v. Stichting Breukvlakken, Amsterdam. (Uw inschrijving wordt definitief na ontvangst van de betaling. Kaarten worden beschikbaar gesteld op volgorde van binnenkomst van de betaling.)
  3. DINER het Trippenhuis kan een kleine groep gasten ontvangen voor een gemengd Italiaans/Oosters buffet. De kosten bedragen € 37,50 p.p. inclusief drank (onbeperkt wijn, bier, water gedurende 60 minuten). Heeft u bij de aanmelding aangegeven of u hier gebruik van wilt maken, dan ontvangt u van ons een bevestiging en een betaalverzoek voor het diner. Dus wacht even met de betaling voor het diner tot u bericht krijgt.

IN DE OMGEVING VAN HET TRIPPENHUIS ZIJN TALLOZE RESTAURANTS

(Voor vragen is Ina Wolff telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 13 – 16 uur op telefoonnummer 06 579 85 390.)

 

Mogelijk gemaakt door:

– Stichting Breukvlakken
– Nederlandse Psychoanalytische Vereniging
– Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie
– Stichting Psychoanalytische Fondsen

 

Foto: Kristina Flour

Deel dit bericht, kies je platform!