Symposium Grenzen en Grenzeloosheid

Academiegebouw Utrecht Domplein 29, Utrecht

De Nederlandse Psychoanalytische Vereniging organiseert op zaterdag 15 september 2018 een symposium rond het thema “Grenzen en Grenzeloosheid”, psychoanalyse in een nieuwe tijd. Op dit symposium worden belangrijke ontwikkelingen van deze tijd besproken vanuit een psychoanalytische visie, zowel in theoretische zin maar vooral ook vanuit de klinische praktijk.  Een zestal sprekers zal dit thema vanuit een eigen psychoanalytisch perspectief benaderen, waarbij uiteraard ook ruimte is voor discussie.

Boekpresentatie: Woorden breken

OBA Oosterdok Oosterdokskade 143, Amsterdam

Een nieuwe uitgave verkent ‘het democratisch tekort’ vanuit psycho­analyse, recht, politiek en cultuur. Aan tafel bij Martine Groen de gasten Kees Schuijt, Antoine Mooij, Christien Brinkgreve, René Boomkens en René Foqué.

Medea: ik ben woedend, net als jij

De Balie Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

We zijn woedend. Op de politiek, op immigratie, op racisten, op seksisten. Iedereen is woedend op iedereen. Er zijn weinig stukken die woede zo goed verbeelden als Medea. Wat herkennen we nu van haar onmacht, haar woede en strijd?

IPA Congress London 2019

QEII Centre Broad Sanctuary - Westminster, SW1P 3EE, Verenigd Koninkrijk

Psychoanalytische theorie en praktijk hebben beide een rol te vervullen in het adresseren van de raadsels van 'het vrouwelijke'. De IPA neemt de uitdaging aan van het actualiseren en herbeschouwen van de klassieke psychoanalytische visies op de vrouwelijkheid en hun repercussies.

The Uncanny: A Centenary

Freud Museum London 20 Maresfield Gardens, NW3 5SX, Verenigd Koninkrijk

Freud’s death couch on display as part of unique exhibition.

IJP Writing Competition

Deadline

A Prize of £500 and publication offered to the best paper on the subject of working psychoanalytically during the coronavirus crisis.

De autoritaire leider

Perdu Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

De tweede in een serie van vijf avonden over ‘ANGST in bange dagen. Hoe bang moeten we zijn, waarvoor en hoe daarmee om te gaan?’.

De Vreemdeling

Perdu Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

De vierde in een serie van vijf avonden over ‘ANGST in bange dagen. Hoe bang moeten we zijn, waarvoor en hoe daarmee om te gaan?’.

De bedreigde democratie

Perdu Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

De laatste in een serie van vijf avonden over ‘ANGST in bange dagen. Hoe bang moeten we zijn, waarvoor en hoe daarmee om te gaan?’.